Menu +

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel kan behoorlijk pijnlijk zijn en veel ellende bezorgen (vooral bij staan of lopen). Dit probleem kan erger worden als je teen door de ingegroeide nagel gaat ontsteken.

Hoe begint een ingegroeide nagel

Het begint meestal met druk in de nagelplooi. Je lichaam maakt als reactie herstelweefsel aan en er ontstaat eeltvorming. Met name als je schoenen wat te nauw zijn wordt de nagel steeds dieper in het nagelbed gedrukt en er ontstaan wondjes in het omliggende weefsel. Vaak ontstaat hierbij ook een ontsteking.

Een interessant stuk over ingegroeide teennagels kunt u lezen op de site van de Thuisarts.

Behandeling

Een ingegroeide teennagel kan hardnekkig zijn en is zelf vaak lastig op te lossen. Het is in ieder geval belangrijk dat je er niet te lang mee door blijft lopen, omdat dat de behandeling alleen maar lastiger maakt. Als pedicure kan ik je helpen door een deel van de nagel te verwijderen en/of deze drukvrij te leggen.

Ingegroeide nagelOm een ingegroeide nagel te voorkomen kun je er zelf in ieder geval voor zorgen dat je je teennagels altijd recht en niet te kort afknipt. Daarnaast is het van belang om schoenen te dragen die goed passen en niet te krap zijn.