Menu +

Eelt behandeling

Veel mensen komen bij een Pedicure voor een eelt behandeling. In mijn Pedicure praktijk kom ik bij de meeste klanten in eeltvorming tegen (variërend in de mate van aanwezigheid).

Wat is eelt

Eelt is een verdikking van de bovenlaag van de huid en heeft een geelachtige kleur. Het is een natuurlijke bescherming van het lichaam tegen druk of wrijving. Een beetje eelt is dan ook zeker niet slecht (eelt behandeling niet gelijk noodzakelijk). Er is echter een groot verschil in de hoeveelheid eelt van persoon tot persoon. Dit is afhankelijk van persoonlijke aanleg en de hoeveelheid belasting van je huid. Bijvoorbeeld verkeerde schoenen of een stand afwijking van je voeten kan leiden tot meer eelt. Bovendien kan er meer ontstaan door een vertraagde afstoting van de bovenste laag van je huid (de hoornlaag). Overmatige eeltvorming noemt men ook wel pathologisch eelt. Eelt komt meestal voor onder de bal van je voet, maar komt ook voor op een teen of als rand aan de onderkant van je teen of aan je hiel.

Meer over eelt kun je lezen op de site van Wikipedia.

 

Voorkomen en genezen van eelt (behandeling)

Mensen kunnen flink last hebben van pijn of een branderig gevoel bij overmatig eelt, dit kan ook in sommige gevallen leiden tot kloven. Als pedicure kan ik uitstekend helpen als u last heeft van te veel eelt door dit vakkundig te verwijderen . Wat u zelf kan doen is ’s avonds de voeten insmeren met een goede voetcrème. Mijn ervaring is dan ook dat mensen vaak te lang doorlopen met eelt.

 

Eelt behandelingWanneer ga ik naar een pedicure voor een eelt behandeling

Op deze foto zie je een voet welke de nodige eelt bevat. Deze eelt kan met een goede behandeling worden verwijderd.

Neem gerust contact met mij op om samen te kijken of een eelt behandeling uw voetproblemen kan verhelpen.